top of page
Brandskyddshanna

Mer om mig

Hej och välkommen hit!

 

Så roligt att just du har funnit min hemsida! På just den här sidan får du reda på lite mer om vem jag är och hur jag hamnade just här med ett eget företag inom brandskydd.

Mitt bolagsnamn är Mahjha consulting AB men jag kallas även för Brandskyddshanna! Lättare att både komma ihåg och stava! ;)

När jag flyttade till Stockholm från Göteborg 2007 var det för att jobba som servicetekniker och programmerare.

8 år och två mammaledigheter senare fick jag chansen att byta tjänst till säljkoordinator på samma företag och fick jobba mer administrativt och resa mindre, vilket passade perfekt med småbarn hemma. 2016 läste jag en annons i tidningen om att Gröna Lund sökte en ordningssam och strukturerad samordnare med teknisk bakgrund. Helt enkelt en roll klippt och skuren för mig! I annonsen stod också att man skulle bli brandskyddsansvarig, ett nytt och helt främmande men spännande ansvarsområde.

 

Jag fick tjänsten och i oktober 2016 jobbade jag min första dag och strax därefter fick jag gå en kurs hos Brandskyddsföreningen för att läsa in mig på att bli brandskyddskoordinator. Vilken spännande värld som öppnade sig! Det var så mycket nytt att lära sig och jag slukade och tog till mig all information jag bara kunde! I början på 2017 fick jag ett säljmail från Mikael på Firesafe. Vi hade ett första möte och sedan dess har vi arbetat ihop på ett eller annat sätt. Först på Gröna Lund med Firesafe som min närmaste vapendragare, och när pandemin slog till och jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist valde Firesafe att anställa mig som deras SBA-koordinator. Till mina arbetsuppgifter hörde också till att koordinera och ansvara för det digitala systemet för egenkontroller som Firesafe tillhandahöll bland annat till Gröna Lund.

 

Mina två år på Firesafe har varit väldigt utvecklande och jag har inte enbart fått starta igång systematiskt brandskyddsarbete för ett flertal företag, jag har också utbildat både inom utrymning, brand och HLR. Mina kunskaper i det digitala egenkontrollsystemet Sybra har såklart fördjupats och jag vågar påstå att jag är en av de främsta på programmet i Sverige idag.

Beslutet att starta eget företag kom när vi hade boat in oss i Norrtälje och jag tyckte att pendlingen till Stockholm blev alltför tradig med barn hemma. 

Jag är lojal och omtänksam och brinner för att hjälpa till.

I ett samarbete med mig kan du känna dig trygg att saker blir gjorda och dina medarbetare jobbar på en så trygg arbetsplats de kan.

Utbildning och 
erfarenhet

Maj 2023 -

Instruktör Första hjälpen

25-26 maj 2023 utbildade jag mig till instruktör för Första hjälpen. Det innebär att jag nu inte enbart kan hålla kurser i Hjärt- och lungräddning utan att jag också kan hålla den långa kursen på 4 timmar i Första hjälpen.

Feb 2023 -

Mahjha consulting AB

6 februari 2023 godkänns Mahjha consulting AB av Bolagsverket. Det är nu dags att stå på egna ben och erbjuda tjänster inom brandskydd och HLR. Min vision är att avlasta företag i deras brandskyddsfrågor genom att helt ta över alla praktiska göromål. Allt från att boka in service på brandsläckare till att boka in personal på utbildningar till att ta fram dokumentationen för systematiskt brandskyddsarbete.

Okt 2022

HLR-instruktör

Utbildades till HLR-instruktör enligt HLR-rådets riktlinjer.

Okt 2020 - Jan 2023

Firesafe AB

På Firesafe arbetade jag som koordinator för systematiskt brandskyddsarbete. Det innebar bland annat att sköta det interna brandskyddsarbetet men också att hjälpa kunder att komma igång med deras. Allt från skolor till stora kontor till restauranger och museum, ingen kund eller verksamhet är den andra lik. 

Jag genomförda många utrymningsövningar, stora som små och har hållit grundutbildning i brandskydd, utbildning för egenkontrollanter, utrymningsledare och I HLR.

En av mina huvudsakliga arbetsuppgifter var också att administrera det digitala systemet för egenkontroller samt ge support både internt och externt.

Okt 2016 - Juni 2020

AB Gröna Lunds Tivoli

Under nästa fyra år var jag brandskyddsansvarig på Gröna Lund. Här gällde det att parera en föränderlig miljö med allt från minnesmärkta byggnader till helt nybyggt. Jag koordinerade service av brandsläckare, brandposter och kökssläcksystem. Såg till att revisionsbesiktningar genomfördes och brister åtgärdades. Gjorde månadskontroller på brandlarmen och veckokontroller på sprinklersystemet. Var involverad i nya projekt såsom ombyggnationer och Halloween. Utbildning, utrymning, egenkontroller, tillsyner, brandfarlig vara och egenkontroller. Listan kan göras lång och tyvärr fick det ett abrupt slut när pandemin slog till och jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist.

Nov 2016

Brandskyddskoordinator

Utbildades via Brandskyddsföreningen till Brandskyddskoordinator, en CFPA Europe-certifierad utbildning.

April 2018

Utbildning: Systematiskt brandskyddsarbete

Utbildades via Brandskyddsföreningen i systematiskt brandskyddsarbete

bottom of page